Copyright 2021 - design PetrovSoft EOOD
  • Euro Advance

  • Euro Advance

  • Euro Advance

  • Euro Advance

 

                                                                                                                                                       

 

Десетки столичани се включиха в „Спортувай по европейски”

 

 

Над 100 деца, придружавани от своите родители, се включиха в инициативата "Спортувай по европейски", подкрепена от Програма Европа 2016 на Столична община. В рамките на два дни децата имаха възможност да практикуват разнообразни спортове в Южния парк и да разберат кой от спортовете представлява най-голям интерес за тях. 

Организаторите бяха подготвили и карти на районите в София, където децата показваха с рисунки в каква спортна столица искат да живеят. Всеки можеше да напише своите идеи за развитието на спортна София в специално подготвена за целта книга. 
Сред участниците в инициативата бяха волейболната звезда на България Ники Николов, общинският съветник Николай Николов - член на Програмния съвет на Програма Европа и Цветомира Георгиева – координатор по Програма Европа. 

Пред многобройните си почитатели именитият български спортист Ники Николов сподели, че е много доволен от инициативата и призова родителите да насърчават децата си да спортуват, защото само така може да се прояви един спортен талант. 
Събитието премина при сериозен интерес, като за настроението на участниците се погрижиха момчетата от клуба VMG по ЗУМБА. 

   „Спортувай по европейски“ е проект, финансиран по Програма Европа 2016 на Столична община и организиран в рамките на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“ от сдружение „Евро Адванс“.