жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Младежта, цифровото разделение и гражданството – уебинар

Младежта, цифровото разделение и гражданството – уебинар

Включете се в първия семинар по проекта EUDIGIT Европейски дигитални граждани, онлайн на 25-26 февруари 2021г.

Общините Варна и Марсилия, в партньорство с платформата TheMayor.EU имат удоволствието да ви поканят на уебинар на тема “Младежта, цифровото разделение и гражданството”. Събитието е открито и безплатно, като ще се проведе на английски език, онлайн на 25-26 февруари.

Събитието е първото от шест семинара по европейския проект EUDIGIT  Европейски дигитални граждани, който си поставя за цел да намали цифровото разделение в градовете, да укрепи усещането за европейско гражданство и да допринесе за съвместното разработване на цифрови политики с гражданите.

Програма

По време на първия ден от събитието участниците ще се запознаят накратко с програмата „Европа на гражданите“ и в частност с партньорството под EUDIGIT, в което шест града, подкрепени от Европейския портал за градове и граждани TheMayor.EU се обединяват срещу цифровото разделение и в подкрепа на европейското гражданство.

В първия панел ще се постави акцент на Плана за действие в областта на цифровото образование (20212027 г.), а във втория панел шестте града – Варна (България), Марсилия (Франция), Ротердам (Нидерландия), Хамбург (Германия), Генуа (Италия), Клуж-Напока (Румъния) –  ще представят практически инициативи и проекти, които подпомагат преодоляване на цифровото разделение сред младежите.

Две следобедни сесии с участието на млади хора от тези градове ще представят предизвикателствата, които те срещат и как виждат решенията им.

По време на втория ден от събитието ще бъдат обобщени резултатите от двете младежки сесии, а в последния трети панел международни експерти от НПО сектора, сферите на висшето образование и бизнеса ще обсъдят възстановяването на Европа от корона кризата и мястото на младежите в него.

Пълната програма може да изтеглите от следния линк.

Как да се включите?

Събитието е достъпно след предварителна регистрация на този линк (до 24 февруари или до достигане на ограничения брой места). Регистрираните участници ще получат имейл с линк и инструкции как да се свържат през Zoom няколко дни преди събитието.

Относно EUDIGIT

Домакин на събитието е Община Варна, в съдействие с град Марсилия  и TheMayor.EU Европейският портал за градове и граждани. Той е пръв от шест семинара, които ще се проведат в рамките на две години във всеки от градовете партньори.

По време на изпълнението на проекта, шестте града, с подкрепата на TheMayor.EU, ще се работят, за да:

  • Укрепят усещането за европейско гражданство;
  • Допринесат за намаляване на цифровото разделение в градовете;
  • Създават съвместни политики с гражданите.

EUDIGIT е финансиран по програма „Европа на гражданите“ на Европейския съюз.

За повече информация:

Техническо осигуряване: Велина Велинова, Главен експерт „Международни отношения“, Община Варна: vsvelinova@varna.bg

Регистрация: Асения Димитрова, Мениджър проекти, TheMayor.EUa.dimitrova@themayor.eu

Свързани