жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Уебинар „Efficient Waste Management in Cities: From Trash to Treasure“

Уебинар „Efficient Waste Management in Cities:  From Trash to Treasure“

Европейският портал за градове и граждани TheMayor.EU има удоволствието да Ви покани на първия от серия безплатни уебинари на тема „устойчиво градско развитие и справедлив енергиен преход“, реализирани с подкрепата на Европейската инвестиционна банка.

Efficient Waste Management in Cities: From Trash to Treasure“ ще се състои на 5 септември 2023 г. от 11:00 до 12:00 българско време в платформата Zoom. Възможност да се включат активно и да задават своите въпроси ще имат само предварително регистрирани участници. Регистрацията е безплатна на този линк.

Събитието ще открие Николай Якоби, от Iclei Europe – глобална мрежа от над 2500 местни и регионални власти, ангажирани с устойчиво развитие.

Таня Христова, Кмет на Габрово ще разкаже за предизвикателствата пред зелената трансформация на града и за ролята на ефективното управление на отпадъците за постигането на целите на Габрово като климатично-неутрален град до 2030-та година.

Йоже Грегорич, ръководител на проекти в публичната компания VOKA SNAGA, Любляна, ще сподели опита на Словенската столица с редуцирането на отпадъците, както и за работата на града като водещ тематичната работна група на Eurocities.

Д-р Соня Вите, Стратегически ръководител на Берлинския градски санитарен отдел ще представи подхода на Германската столица за справяне на проблема с отпадъците и градското почистване и ролята, която те имат върху качеството на живот в Берлин.

Алина Обердорфер, водещ инженер по твърди отпадъци към Европейска инвестиционна банка ще разясни възможностите за финансиране на зелени проекти и справедлив и устойчив преход в европейските градове.

След индивидуалните представяния участниците ще преминат в режим „дискусия“, в който публиката ще може да зададе своите въпроси.

Безплатна регистрация до 1 септември 2023 г. на този линк.

Последвайте и събитието във Фейсбук, за да получавате информация в реално време.

Свързани