жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България
a woman in a wheelchair working on a laptop

Граждани с увреждания: цифрово разделение и възможности. Излезе четвъртата електронна книга по проект EUDIGIT

Вдъхновете се от примери от водещи европейски градове и открийте иновативни начини да направите хората с увреждания част от цифровата трансформация

TheMayor.EU публикува четвъртата електронна книга, част от проекта EUDIGIT. Документът е посветен на уебинара по проекта, организиран от Ротердам през март, по темата за хората с увреждания и цифровото разделение.

На страниците му можете да намерите обзор на събитието, както и някои добри инициативи, които вашият град или компания могат лесно да реализират, за да гарантират, че хората с увреждания могат да използват и да се наслаждават максимално на цифровите технологии.

Улесняване живота на хората с увреждания

Граждани с увреждания: цифрово разделение и възможности, последното събитие на мрежата EUDIGIT, се проведе през март и ценните идеи от него са събрани в 30 страници в електронна книга със същото заглавие. Сега всеки може да преживее събитието отново и лесно да открие най-интересните моменти от сесиите, обобщени от нашия екип.

По-специално, могат да се открият основните цели и подхода на Европейския съюз спрямо хората с увреждания с хоризонт до 2030 г., да научите как Марсилия обучава тази група за работните места на бъдещето или как мобилните телефони са се превърнали в пътеводители за хора с увреден слух в Клуж-Напока.

Освен това, можете да прочетете за специфичните характеристики на общинския уебсайт на Генуа, което го прави достъпен за всички аудитории, как Ротердам адаптира услугите си чрез непрекъснато консултиране на потребителите или как базиран в Хамбург проект отговаря на нуждите на хората с когнитивни увреждания в дигиталния свят.

Накрая, може да прочетете пример за устойчива възможност за работа в сферата на дигиталната журналистика на хора с увреждания във Варна.

За EUDIGIT

Книгата е издадена като част от проекта EUDIGIT – European Digital Citizens. Проектът, финансиран от програмата „Европа за гражданите“, има за цели преодоляване на дигиталната пропаст в градовете, укрепване на чувството за европейско гражданство и съвместно изграждане на цифрови политики с гражданите.

Проектът се ръководи от град Марсилия, а партньори са Euro Advance Association (чрез TheMayor.EU), Община Генуа, Община Варна, Община Ротердам и район Клуж-Напока.