жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България
от 2013

Сдружение "Евро Адванс"

Сдружение „Евро Адванс“ е неправителствена организация, учредена в град София през 2013 г. Сдружението развива общественополезна дейност, свързана с организиране на различни публични инициативи и събития, разработване на анализи на теми, свързани с Европа и Европейския съюз, местното и регионалното самоуправление. Сдружението е носител на престижната Награда за европейски гражданин на Европейския парламент за 2021-ва година.

Stack
Stack
Към какво се стремим

Мисия и цели

Сред основните ни цели са насърчаването и подпомагането на инициативи, свързани с местното и регионалното развитие, насърчаване на сътрудничеството между българските и европейските градове и региони. Работим за младежко овластяване, подкрепа за развитието на гражданското общество и съдействие за разработването и изграждането на сътрудничество между неправителствения сектор и държавните институции с цел подобряване перспективите за младежите.

Дейности

Сдружението поддържа „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“, който ежедневно публикува новини и добри практики, въведени от местните и регионални власти в Европейския съюз. Порталът TheMayor.EU е основан през 2017-та година и оттогава се е доказал като доверен медиен партньор на общини от различни региони на ЕС, публични институции на европейско и регионално ниво, както и международни неправителствени организации, работещи по темите на градското развитие, устойчивост, култура, младежки политики.

Image
Екип

Запознайте се с
нашия екип

Боян Томов
Боян Томов
Председател

Боян Томов е Председател на Сдружението. Той има над 10-годишен опит в медиите, връзките с обществеността и публичните комуникации на различни позиции. Боян има бакалавърска и магистърска степени по "Политически науки" от Нов български университет.

Асения Димитрова
Асения Димитрова
Мениджър проекти, Управляващ редактор

Асения е част от екипа на Сдружението от 2018-та година и оттогава ръководи и иницира различни проекти на организацията. Отговорна е за развитието на портала TheMayor.EU. Асения притежава бакалавърска степен по "Политически науки" и магистърска степен по "Политически мениджмънт и публични политики" от Нов български университет, както и магистърска степен по "Управление на европейски проекти" от Софийския университет.

Цветозар Йолов
Цветозар Йолов
Редактор

Цветозар е редактор в уеб портала TheMayor.EU. Цветозар има бакалавърска степен по управление на туризма от Университета в Претория (Южна Африка), бакалавърска степен по европейски и латиноамерикански изследвания от Университета в Торонто (Канада) и магистърска степен по международна история от Института за дипломиране в Женева (Швейцария) .

Денис Българанов
Денис Българанов
Мениджър социални мрежи

Денис се грижи за поддръжката на социалните мрежи на най-новия проект на организацията - Read Twice. Той има бакалавърска степен по Кино и режисура от Нов български университет.