жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

EUDIGIT – Цифрова трансформация – разделението межу градски и селски райони

Изтеглете я безплатно сега

Сдружение „Евро Адванс“ публикува петата електронна книжка с добри практики от партньорите по проекта EUDIGIT – Европейски цифрови граждани. Този път, изданието е посветено на семинара в Клуж-Напока (Румъния) от декември, а темата е цифровата трансформация и разделението между градски и селски райони, централни и отдалечени общности. На страниците ѝ могат да се намерят редица добри практики от водещи европейски градове, които показват как разделението между тези обществени групи и места може да бъде намалено.

Преодоляване на цифровото разделение между градски и селски райони

Документът е синтезирано обобщение на най-добрите идеи и решения за цифрова трансформация и сближаване на общностите в града, които бяха представени на 6 и 7 декември в румънския град Клуж-Напока. На страниците му се разглеждат механизми за създаване на привлекателна среда за живот и работа на активното население в селски райони, приобщаване на уязвими общности чрез обучения и тренинги, бърза адаптация на дигиталните номади.

Специално внимание е отделено на начините за откъсване от дигиталното и създаване на зони за ефективна почивка. Също така, са представени и възможностите, които Европейският съюз предлага на градовете за финансиране на бърз и надежден интернет.

Можете да изтеглите документа безплатно от този линк: EUDIGIT – Цифрова трансформация – разделението межу градски и селски райони

За EUDIGIT

Книгата е издадена като част от проекта EUDIGIT – European Digital Citizens. Проектът, финансиран от програмата „Европа за гражданите“, има за цели преодоляване на дигиталната пропаст в градовете, укрепване на чувството за европейско гражданство и съвместно изграждане на цифрови политики с гражданите.

Проектът е координиран от град Марсилия, а партньори са Сдружение „Евро Адванс“ (чрез Портала за градове и граждани TheMayor.EU), Община Генуа, Община Варна, Град Хамбург, Община Ротердам и район Клуж-Напока.