жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Преодоляване на цифровата пропаст в градовете: излезе втората е-книга по проект EUDIGIT

Вижте какво правят водещите градове в ЕС, за да включат възрастните хора във все по-дигитализирания свят

TheMayor.EU наскоро публикува втората електронна книга по европейския проект EUDIGIT – European Digital Citizens. Този път фокусът пада върху възрастните граждани, в контекста на успешния уебинар „Възрастните хора, цифровото разделение и гражданството”, който се проведе през юни.

Ако искате да проследите най-важните моменти от уебинара, организиран от град Хамбург, или да се запознаете с практически примери за включване на възрастните граждани в процеса на дигитализация, тази електронна книга е за вас.

Водещите градове в ЕС показват как да включим възрастните граждани в цифровизацията

Втората електронна книга на EUDIGIT ви представя преглед на успешните инициативи, реализирани от градовете Марсилия, Генуа, Хамбург, Ротердам, Клуж-Напока и Варна в областта на цифровото разделение, гражданството и възрастните хора. Ще научите също най-новите данни за демографските промени в Европейския съюз и какво прави ЕС в отговор на застаряването на населението.

Съдържанието е внимателно подбрано екипа на TheMayor.EU съвместно с градовете партньори. Така че, ако се интересувате от социални градски политики и искате да направите повече, за да включите възрастните хора в дигиталното развитие, изтеглете безплатно втората електронна книга на EUDIGIT и я споделете с колеги.

Дневният ред на EUDIGIT

„Младежта, цифровото разделение и гражданството“ беше вторият от поредицата от шест семинара по инициативата EUDIGIT – европейски цифрови граждани. Проектът, финансиран от програма „Европа за гражданите“, си постави за цели преодоляването на дигиталната пропаст в градовете, укрепване на усещането за европейско гражданство и съвместно изграждане на цифрови политики с гражданите.

Събитието се проведе на 17-18 юни в дигитален формат, организирано от град Хамбург. Подробни записи и видеоклипове са достъпни на уебсайта на проекта.