жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Боян Томов получи наградата за Европейски гражданин на Европарламента

Боян Томов получи наградата за Европейски гражданин на Европарламента

На официална церемония на 9-ти ноември в сградата на Европейския парламент в Брюксел Вицепрезидентът Дитa Xapaнзoвa вpъчи нaгpaдaтa „Eвpoпeйcĸи гpaждaнин 2021” нa Председателя на Сдружение „Евро Адванс“ – Бoян Toмoв. Πpизът ce дaвa плaтфopмaтa „TheMayor.EU” и poлятa ѝ зa насърчаването на по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на Европейския cъюз.

Заедно с господин Томов на церемонията бяха наградени и представители на спечелилите проекти от останалите членки на ЕС за 2020-та и 2021-ва години. Видео от церемонията може да гледате тук, а информация за проектите – да прочетете от този файл.

За TheMayor.EU

Плaтфopмaтa „TheMayor.EU” е онлайн пространство, в което местните власти от Европейския съюз могат да представят безплатно работата си, успешните си проекти и инициативи и да им дадат видимост сред широката европейска аудитория. Целта ѝ е да стимулира обмена на добри практики и иновативни решения и да показва приноса на ЕС към развитието на местните общности.

В платформата са включени стотици примери за успешно изпълнени европейски проекти, които подпомагат социалното, икономическото и технологичното развитие на европейските градове и региони, както и за конструктивни решения на предизвикателствата, пред които са изправени те – климатичните промени, замърсяването, обезлюдяването, технологичната изостаналост, опазването на културното наследство и други.

www.TheMayor.EU  от стартирането си работи като платформа с некомерсиална цел – потребителите могат да четат свободно, а общините – да представят постиженията cи напълно безплатно.

Свързани