жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Цифровизация и публична администрация: регистрирайте се сега за 3-ия EUDIGIT уебинар

Цифровизация и публична администрация: регистрирайте се сега за 3-ия EUDIGIT уебинар

Проектът EUDIGIT – Европейски дигитални граждани се завръща с поредното интересно онлайн събитие, този път ориентирано към представителите на държавната и местна администрация. Община Генуа, заедно с град Марсилия и „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“ имат удоволствието да Ви поканят на третия уебинар, този път на тема „Дигитализация и публична администрация“.

Присъединете се към нас на 16-17 декември, за да получите ценни насоки за това как властите могат да се адаптират към един все по-дигитализиран свят и да отговорят на нарасналите очаквания на гражданите.

Дигитализация и публична администрация

Събитието ще проучи как градовете могат да станат по-добри места за живеене, благодарение на разширеното предлагане на дигитални услуги и прилагането на по-целенасочени и приобщаващи подходи към управлението на града.

Виртуалното събитие ще предложи свеж и вдъхновяващ микс от местен опит и добри практики от водещи градове в ЕС, както и множество успешни истории за това как местните власти са успели да адаптират своите услуги, цифрово присъствие и културни програми към новите реалности, особено в контекста на COVID-19.

Уебинарът ще се проведе онлайн на 16-17 декември и е безплатен и отворен за всеки, след предварителна регистрация. Работният език е английски.

За да се регистрирате, последвайте тази връзка. Всички регистрирани ще получат ZOOM данни за вход и програма няколко дни преди събитието.

Очакваме ви!

Относно EUDIGIT

„Дигитализация и публична администрация“ е третият от поредицата от шест семинара по европейския проект „EUDIGIT – Европейски дигитални граждани“. До март 2023 г. градовете Марсилия, Варна, Генуа, Хамбург, Ротердам и Клуж-Напока, подкрепени от „TheMayor.EU – Европейския портал за градове и граждани“, ще работят за постигане на следните амбициозни цели:

  • Укрепване на европейското гражданство и информираността на гражданите;
  • Допринасяне за намаляване на цифровата пропаст в градовете;
  • Съвместно създаване на цифрови политики с гражданите.

Гражданите и всички заинтересовани страни могат да се включат, като се регистрират за безплатните събития, като изтеглят електронните книги с тематични „добри практики“ или като споделят идеи за подобряване на политиките по време на местните семинари в участващите градове.

EUDIGIT се финансира по програмата „Европа за гражданите“ на Европейския съюз.

За допълнителна информация:

Асения Димитрова, Ръководител проекти: a.dimitrova@themayor.eu

Проектен уебсайт: https://eudigit.marseille.fr/en

Свързани