жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Хора с увреждания: цифрово разделение и възможности

Хора с увреждания: цифрово разделение и възможности

Запишете се за четвъртия уебинар по проекта EUDIGIT

Община Ротердам, град Марсилия и “TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани” имат удоволствието да ви поканят на четвъртия уебинар по проекта EUDIGIT на тема: „Хора с увреждания: цифрово разделение и възможности.

Двудневното събитие ще разгледа предизвикателствата, пред които са изправени хората с увреждания в един все по-дигитализиран свят, и какво могат да направят градовете ни, за да преодолеят разделението. Живеем във време, в което технологиите имат потенциала тотално да преобърнат ситуацията, затова трябва да използваме всяка възможност, за да помогнем на хората с увреждания да участват активно в обществото.

Както и на предходните уебинари по проекта, събитието предлага вдъхновяваща смесица от успешни истории от градовете-партньори, добри примери от всички краища на Европа, както и въведение в политическия контекст на ниво Европейски съюз.

Събитието е с работен език английски и ще се проведе онлайн на 10-11 Март от 10:30 часа българско време. Безплатно и достъпно за всеки, след предварителна регистрация на този линк. Всички регистрирани участници ще получат линк за достъп до Zoom няколко дни преди събитието.

Програма

Първият ден ще предложи интересни примери за това как заинтересованите страни могат да намалят цифровата пропаст, пред която са изправени хората с увреждания и хронични болести. Успешните истории ще бъдат представени от градовете Марсилия, Клуж-Напока, Ротердам, Генуа, Хамбург и Варна.

Последващите сесии ще се фокусират върху включващата комуникация, като ще бъде дадена възможността на граждани с увреждания или хронични болести да разговарят за личния си опит с общинската администрация.  Следобед ще разговаряме за цифровото образование и дигиталните инструменти за здравеопазване.

Вторият ден ще започне с преглед на европейските политики и законодателство в сферата на достъпността. По-късно ще продължим със сесии, посветени на това как да направим работното място, местата за спорт и развлечения достъпни за хората с увреждания.

Свързани