жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Цифровизация и публична администрация: излезе третата електронна книга по проекта EUDIGIT

Цифровизация и публична администрация: излезе третата електронна книга по проекта EUDIGIT

Можете да я изтеглите безплатно

TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“, поддържан от Сдружение „Евро Адванс“, публикува най-новата електронна книга по проекта EUDIGIT – Европейски дигитални граждани. Документът е посветен на темата за цифровизацията и публичната администрация и третия уебинар по проекта, който се проведе през декември, организиран от Община Генуа. Дигиталната книжка вече е достъпна за изтегляне безплатно.

Партньорите по проекта EUDIGIT показват пътя към дигитализация на обществените услуги

Като част от консорциума EUDIGIT, шест водещи града в ЕС, подкрепени от TheMayor.EU, обменят добри практики за това как да се преодолее цифровото разделение. Този път електронната книга предлага свеж поглед върху инструментите и услугите, които правят местната администрация по-достъпна и следваща най-новите тенденции в цифровизацията.

На страниците ѝ може да научите как Марсилия (Франция) е създала и подобрява един от най-старите кол-центрове в страната, който днес позволява извършването на различни процедури онлайн; как жителите на Генуа (Италия) и Ротердам (Холандия) могат да получат достъп до десетки административни документи, без изобщо да ходят до административните сгради или как Варна е включила гражданите си в определянето на посоката за бъдещото развитие на града чрез онлайн консултации.

Освен това, човек ще получи по-добра представа за координирания, всеобхватен и стратегически обоснован процес на дигитална трансформация, както е приложен в Хамбург (Германия) и Клуж-Напока (Румъния), и ще научи как събитията могат да се провеждат успешно и да процъфтяват в онлайн среда, по примера на Rolli Days в Генуа.

И накрая, полезен списък със съвети, идващи направо от жителите на Ротердам, приканва градската администрация да преосмисли как комуникира с данъкоплатците.

За да се потопите по-дълбоко в тези теми, просто изтеглете безплатната електронна книга на EUDIGIT за цифровизация и публична администрация от тази връзка: EUDIGIT – Digitalization and Public Administration – e-book.

 

EUDIGIT се финансира по програма Европа за гражданите на Европейския съюз. За да следите последните новини за проекта и да се регистрирате за предстоящите ни събития, посетете официалния уебсайт на проекта.

Свързани