жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България
EURegionsWeek

Младежкото овластяване не може да чака: попълни проучването сега!

Младежкото овластяване не може да чака: попълни проучването сега!

Сподели мнението си как европейските фондове могат да работят по-добре за теб и хората като теб.

Сдружение „Евро Адванс“, чрез www.TheMayor.EU, в партньорство с Европейския младежки форум се готвим да бъдем домакини на сесия от 20-ото издание на Европейската седмица на градовете и регионите (#EURegionsWeek) – едно от най-значимите събития, посветени на кохезионна политика и развитието на европейските региони и градове.

Под надслов „Младежкото овластяване не може да чака бъдещето“, сесията ще събере видни европейски и местни политици, представители на академичните среди и млади хора, за да обсъдят постиженията на кохезионната политика за последните 20 години и как европейските  фондове да работят по-добре за развитието на младите хора.

Като първа стъпка в подготовката, каним вас, младите хора на Европа, да споделите своите мисли и опит с фондовете на ЕС и политиката на сближаване и да допринесете за дебата. Отделете 2 минути, за да попълните нашата анкета на тази връзка.

Отговорите ще бъдат представени по време на сесията на 12 октомври 2022 г. от 14:30 до 16:00 CET (брюкселско време) и ще послужат като отправна точка за дискусията.

За EURegionsWeek

Европейската седмица на градовете и регионите се провежда между 10 и 13 октомври в Брюксел и онлайн. Събитието се превърна в своеобразна комуникационна и мрежова платформа, обединяваща региони и градове от цяла Европа, включително политици, администратори, експерти и академици. През последните 19 години тя направи много за насърчаване на изучаването на политиката на сближаване и обмена на добри практики.

На нашия семинар на високо ниво относно овластяването на младежта ще гостуват Мария Габриел, европейски комисар, отговарящ за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, и Рикардо Рио, кмет на Брага – Европейска младежка столица за 2012 г, доц. д-р. Христо Андонов, заместник-декан на Факултет „Спорт“ в НСА и други. Сесията също така ще представи гласовете на 50 млади души, попълнили анкетата.

 

Свързани