жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Проектът Спортувай по европейски завърши успешно

Проектът Спортувай по европейски завърши успешно

Заключителната конференция , която се проведе днес в Информационния център на Столична община, представи резултатите от проект „Спортувай по европейски“. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в рамките на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г. от сдружение “Евро Адванс“, в партньорство със Столична община.

На събитието присъстваха председателят на асоциация „Евро Адванс“ Боян Томов,   Ирина Йорданова, председател на Програмния съвет на Програма Европа,  Николай Николов, общински съветник в Столичен общински съвет и член на Програмния съвет, Ива Благова, старши експерт към Столичен общински съвет и Цветомира Георгиева, координатор по Програма Европа, представители на медии и др.

По време на пресконференцията бяха представени резултатите от спортното събитие по проекта, което се проведе на 25 и 26 юни в Южния парк и предизвика голям интерес. На него бяха обособени 10 зони за спорт, в които децата имаха възможност да участват в различни спортни игри, да рисуват тяхната визия за спортна София и да се забавляват. Специално за събитието бе създадена книга, в която гражданите на различни райони могат да дадат своите предложения за развитието на спорта в София.

„Една от основните функции на Столична община е да създава по-добра жизнена среда за своите граждани. Изключително съм щастлив, че в София има подобни проекти, които да насърчават децата да водят активен начин на живот. Поздравявам г-жа Йорданова за програмата и призовавам следващата година и други организации да се включат в инициативата и подобни събития с целодневни занимания за деца да се организират всяка седмица“, заяви председателят на асоциация Евро Адванс Боян Томов. Той пожела успех на програмата, като допълни, че тя е една от най-успешните в българските общини.

Председателят на Програмния съвет на Програма Европа г-жа Ирина Йорданова заяви, че това е проект, който много точно илюстрира целите на програмата. „Екипът се справи блестящо с поставените задачи и дейности. Мога да кажа, че това е най-добре комуникираният проект по Програма Европа за 2016 г. Той популяризира не само конкретните цели на спорта, но и стремежът към повишаването качеството на живот. Проектът успя да стигне до много хора и предизвика значим медиен интерес“, коментира тя. Ирина Йорданова приветства идеята за продължение на проекта и това той да се разшири и в други райони на столицата.

Свързани