жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Преодоляване на цифровата пропаст в градовете: първата електронна книга на EUDIGIT излезе!

Преодоляване на цифровата пропаст в градовете: първата електронна книга на EUDIGIT излезе!

Шест града в ЕС споделят иновативни начини за включване на младите хора в дигитализацията и насърчаване на усещането за европейско гражданство

Първият семинар на проекта EUDIGIT – European Digital Citizens може да е зад гърба ни, но успехът му е тук, за да остане – разбира се, в цифров вид. Ако сте пропуснали събитието през февруари, но сте нетърпеливи да научите как водещите иновативни градове в ЕС се борят с цифровото разделение, изпитвано от младите хора, тази безплатна електронна книга е за вас.

Преглед на най-добрите практики

TheMayor.EU току-що публикува първата електронна книга по проект EUDIGIT, представяща преглед на успешните инициативи, реализирани от градовете Марсилия, Генуа, Хамбург, Ротердам, Клуж-Напока и Варна в областта на цифровото разделение, гражданството и младежта. Чрез нея ще научите повече за начините, по които те са се запознали с нуждите на младите хора, осигурили са достъпност и равни възможности и са стимулирали активното участие на гражданите, наред с друга полезна информация.

Също така ще получите шанса да разберете повече за развитието по въпроса с цифровото образование в ЕС от първа ръка. В подробно интервю, г-жа Симона Петкова, асистент по политики в звеното за дигитално образование към Европейската комисия, говори за целите на Плана за действие на ЕС в областта на цифровото образование 2021-2027 и за процеса на неговата подготовка.

И накрая, ще откриете предизвикателствата, пред които са изправени младите хора в тези градове, и как те виждат преодоляването им. Основните констатации от две международни срещи с младежи обобщават въздействието на пандемията от коронавирус върху образованието и доколко следващите поколения виждат връзка между гражданската ангажираност и цифровото разделение.

Изтеглете първата електронна книга „EUDIGIT – Младежта, дигиталното неравенство и гражданството“ от тук.

EUDIGIT logo

Свързани