жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Възрастните хора, цифровото разделение и гражданството: регистрирайте се сега за втория уебинар на EUDIGIT

Възрастните хора, цифровото разделение и гражданството: регистрирайте се сега за втория уебинар на EUDIGIT

На 17-18 юни акцентът ще бъде върху възрастните хора и дигиталното гражданство

Областта Алтона (Хамбург), заедно с град Марсилия и „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“ имат удоволствието да Ви поканят на втория уебинар на EUDIGIT: „Възрастните хора, цифровото разделение и гражданството“.

Събитието ще изследва темите за цифровото разделение и гражданството, как разделението влияе на възрастните хора и как градовете могат да разработват по-приобщаващи цифрови политики, заедно с гражданите и местните заинтересовани страни. Уебинарът ще се проведе на 17-18 юни 2021 г.; безплатен и отворен за всеки, който желае да се присъедини.

Какво да очаквате?

17 юни 2021 г.

Първият ден ще започне с встъпителни думи от високопоставени политици от Хамбург и окръг Алтона, както и от членове на проектния консорциум. Цял панел ще бъде посветен на изследването на успешните цифрови политики за възрастни хора, които всеки град-партньор на EUDIGIT е прилагал на своята територия.

BAGSO, Германската национална асоциация на възрастните граждани, ще представи общ преглед на положението на възрастните хора и цифровия пейзаж в страната. Експерти по европейска политика и лица, отговорни за прилагането на политики, ще предложат перспективата на ЕС в дебата и ще ни запознаят със Зелената книга за относно застаряването на населението.

И накрая, следобедната сесия ще даде думата на възрастните граждани от градовете партньори, които заедно ще обсъдят как се възползват от цифровите услуги, предизвикателствата, пред които са изправени, и какви очаквания имат към своите местни администрации.

18 юни 2021 г.

Вторият ден на уебинара ще бъде посветен на местните действия и на това как градове от цяла Европа са постигнали напредък в интегрирането на възрастните хора в процесите на цифровизация. Ще бъдат изследвани различни аспекти на концепцията за интелигентен град за възрастни хора – от изкуствен интелект до електронно здравеопазване.

Как да участвам?

Вече можете да резервирате своето място и да се присъедините към нас в Zoom. Регистрацията е безплатна, но задължителна на този линк.

Работният език е английски. Пълната програма можете да изтеглите от тук.

Свързани