жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Шахмат, обучение и публична среда: изтеглете безплатната електронна книга

Шахмат, обучение и публична среда: изтеглете безплатната електронна книга

Научете какви са ползите от въвеждането на шахмата и мисловните игри в образователния процес и как публичните пространства могат да се преосмислят за интелектуални занимания

Шахматът и мисловните игри имат редица ползи за детско-юношеското развитие и социализацията, с неоспорим положителен ефект върху способността за вземане на решения. Игри има във всяка култура, но шахматът е една от най-популярните и древни стратегически игри, която може да ни научи много за живота и за човешката природа.

Неслучайно в редица европейски страни той е интегриран в учебната програма, а шахматни дъски доминират централни публични пространства в европейските градове. Това е и още едно доказателство, че мисловните игри могат да бъдат обогатяващи и в естетичен, и творчески план.

Настоящата електронна книжка, издадена от Сдружение „Евро Адванс“ с автор Симеон Стоичков показва редица примери в тази насока. Тя би била отличен източник на информация за разнообразни публики – всеки, който има отношение към педагогическия и възпитателния процес, но и отговорните за управлението на публичните ресурси и обществените пространства, както и за всеки, който обича шаха – било то като спортен, като творчески или като социален феномен.

Можете да изтеглите „Шахмат, обучение и публична среда“ безплатно тук: Шахмат, обучение и публична среда – е-книжка.

Книжката е разработена като част от проекта „Хибриден фестивал на мисловните игри: преосмисляне на културни пространства“, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2022 на Столична Община, от Сдружение „Евро Адванс“, в партньорство с Фондация „Арт Спорт Талант“, Първа английска езикова гимназия и Район „Лозенец“.

Свързани