жк. Яворов, бл. 73, вх.1 ет. 6, ап. 11 София, България

Имунизирай се срещу фалшивите новини на 22. ноември

Имунизирай се срещу фалшивите новини на 22. ноември

Елате на семинар за подобряване на медийната грамотност и борба с фалшивите новини онлайн

Сдружение „Евро Адванс“ ви кани на еднодневен безплатен семинар за подобряване на медийната грамотност и ограничаване на разпространението на фалшиви новини. „Read Twice: Имунизирай се срещу фалшивите новини“ ще се проведе на 22. ноември в София, зала 4 seasons, Event Space 2020 (бул. „България“ 1, в „Малкото НДК“).

Семинарът е съфинансиран от Европейския съюз като част от проекта Read Twice и се реализира в партньорство с IAB България и Столична община. Предназначен е за представители на PR сектора, публични и местни власти, граждански организации, научни и образователни институции, медии, създатели на съдържание, библиотекари. Добре дошли са всички, които се вълнуват от темата и искат да подобрят разбирането си за опасността от дезинформацията и начините за справяне с нея.

Програма

Събитието е с начало 9:00 и край 15:30 часа, като е организирано в две части.  Програмата е интензивна и разнообразна, така че да включи както дискусионни, така и обучителни и интерактивни елементи.

По време на сутрешната част експерти от сектор комуникации, медии, образование, технологии ще дискутират опасностите от разпространението на дезинформация в българския контекст и ще повдигнат теми като: изкуствен интелект и машинно-генерирано съдържание, дезинформация от официални източници, ораторство и публична комуникация.

Ще бъдат представени практически технологични решения и инструменти за ограничаване на дезинформацията на всекидневно ниво, успешни проекти и разработки, които имат практическо приложение за разпознаване на фалшиви новини и дезинформационни кампании и ограничаването им.

Следобедната част ще се фокусира върху практическите аспекти на борбата с дезинформацията и повишаването на медийната грамотност – ще бъдат представени мащабни инициативи за противодействие на дезинформацията на национално и европейско ниво, възможности за подкрепа за граждански проекти в тази сфера.

Гл. ас. д-р Весислава Антонова, медиен експерт, журналист на свободна практика и университетски преподавател ще проведе кратко обучение за проверка на факти и разпознаване на фалшиви новини и интерактивна работилница с присъстващите участници, за да ги запознае с най-важните принципи при работата с новини и технологични решения, овластяващи потребителите.

Изтеглете от тук пълната програма от линка: Read Twice – Имунизирай се срещу фалшивите новини.

Участници

Водещи:

  • Ива Григорова, MSL, директор PR бизнес на MSL, част от Publicis Groupe България, член на Етичната комисия на IAB България и заместник председател на BAPRA
  • Ас. д-р Весислава Антонова, Университет за национално и световно стопанство

Лектори:

  • Боян Томов, Сдружение „Евро Адванс“, Управител на Бранд Медия България
  • Илияна Захариева, Председател на УС на IAB България, Директор Корпоративни комуникации на А1
  • Десислава Темелкова, Директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Столична община
  • Проф. д-р Иванка Мавродиева, Преподавател в Софийски университет, Главен редактор на сп. „Реторика и комуникации“
  • Боян Дафов, GATE Institute
  • Никола Тулечки, Основател на „Данни за добро“
  • Енея Георгиева, Редактор във Forbes Bulgaria, член на АЕЖ и други.

Как да се включиш?

Събитието е безплатно с предварителна регистрация на този линк (до запълване на капацитета на залата).

Допълнителна информация:

За допълнителна информация и актуална програма, посетете страницата на събитието във Фейсбук.

Свързани